Converse-sneakers har vært populære i over 100 år. La oss derfor se på historien til dette merket og fokusere på modellene som lenge har vært blant de mest populære. La oss også snakke om hvordan man kan skille de originale skoene fra imitasjoner.

Kilde: Pixabay
 

Converse-sneakers gjennom det 20. århundre

I 1908 grunnla en viss Maher Converse en fabrikk i den lille byen Malden i den amerikanske staten Massachusetts, som han navnga Converse Rubber Shoe Company etter sitt eget etternavn. Fabrikken fokuserte på gummisåler til arbeidssko, og senere også på kvinners, menns og barns sko med gummisåler. Et vendepunkt kom i 1917, da de nå berømte sneakersene ved navn Converse All Stars ble produsert, som ble gjort populær av den daværende basketballspilleren Chuck Taylor, som også etter sin karriereslutt bidro til salget som en selger.
 
Historien om Converse-sneakers begynte således for over 100 år siden. Også i de følgende tiårene var de veldig populære blant basketballspillere, men også blant atleter og medlemmer av den amerikanske hæren. De mistet sin dominans innen basketballsporten på 70-tallet, da NBA-spillere begynte å bruke konkurrerende Adidas Superstar sko, men de forble meget populære. Dette gjaldt ikke bare idrettsutøvere. De ble for eksempel også brukt av medlemmer av bandet The Beatles, samt frontfiguren for Nirvana, Kurt Cobain. Sneakers ble dermed veldig populære blant unge mennesker."Converses" i sosialistiske Tsjekkoslovakia

Det er interessant å merke seg at "Converses" også kunne skaffes i Tsjekkoslovakia før 1989. Det var imidlertid selvfølgelig ikke de ekte Converse-sneakers. De ble produsert i Kina og bar navnene Forward og Warrior. Til tross for dette lignet de mye på de amerikanske basketballsneakers. De var mest tilgjengelige i hvit, men noen ganger også i blått. I Tsjekkoslovakia var de populære på 70- og 80-tallet, ikke bare til sportsaktiviteter, men også til daglig bruk. Dessuten var de definitivt ikke av dårlig kvalitet.
 

Converse-sneakers i det nye årtusenet

Populariteten til Converse-sneakers endret seg ikke ved inngangen til det tredje årtusenet. Tvert imot. Store endringer fant imidlertid sted. I 2003 ble dette merket kjøpt opp av firmaet Nike. Under dette merket selges det fortsatt herre-, dame- og barnesko, men nå kan man også kjøpe klær i forskjellige farger, former og mønstre. Sammenslåingen av disse to mote-gigantene har derfor ført til en utvidelse av produkttilbudet, noe som betyr at det fortsatt er stor interesse for produktene fra dette merket, også takket være ytterligere skritt som er tatt.
 
I 2009 lanserte Converse sitt skateboardprogram under navnet Cons, med ambassadører som Kenny Anderson, Anthony Pappalardo, Nick Trapasso, Jason Jessee og Mike Anderson. 10 år senere vendte merket tilbake til toppbasketball med skoene All Star Pro BB, som kombinerer den tradisjonelle Converse-stilen med moderne Nike-teknologi. Den første spilleren som prøvde det nye produktet, var Kelly Oubre Jr. Senere ble det også inngått avtaler med andre basketballspillere, inkludert Natasha Cloud fra WNBA.
 

Populære Converse skomodeller

Du kan i dag få tak i Converse-sko i forskjellige design, hvorav noen er av klassisk snitt, mens andre ser litt bisarre ut. Hvilke modeller er de mest populære?
 
  • Converse All Stars - de var de første, og de er fortsatt populære. Skoene, også kjent som Chuck Taylor All Stars, var populære blant basketballspillere til 60-tallet, men fra 80-tallet ble de mer populære som fritidssko i retrostil. Nylig skjedde det en tilbakevending til toppbasketball med modellen Pro BB. Converse All Stars har dukket opp i hundrevis av filmer, inkludert Tilbake til fremtiden og Jeg, Robot.
  • Converse The Weapon - skoene som ble introdusert i 1986 og igjen rettet mot basketballsporten. De ble produsert i to fargeskjemaer for å matche fargene på basketballagets uniformer. De hadde en lærkonstruksjon og tykk polstring for økt komfort. De første ansiktene til denne modellen var Larry Bird og Magic Johnson. Senere ble det også skapt nye varianter som The Loaded Weapon og The Weapon 86.
  • Converse Cons - fottøy utelukkende produsert for skateboardbruk. De er laget av meget slitesterke materialer og sikrer komfort (ikke bare) under skateboarding. De finnes i både lave og høye utforminger og er egnet for både menn og kvinner som lever skateboardlivsstilen.

Hvordan oppdage forfalskninger av Converse-sneakers

Mange sko forsøker å etterligne Converse All Star-sneakers. Derfor gir vi deg noen tips om hvordan du kan identifisere en etterligning, slik at du kan være sikker på at du har de ekte originalene på føttene.
  • På tungen og i hælområdet bør det være et Converse All Star-merke.
  • I tillegg bør det være et Converse-merke på den indre sålen.
  • I ankelområdet er det et logo i en sirkel, som finnes på begge skoene.
  • Originalene kan også gjenkjennes på utførelsen. Kantene på skoene er helt rette, og sålen skal være av gummi og solid.
  • Uansett om du kjøper Converse-sneakers i en fysisk eller nettbutikk, bør de være pakket i en original eske.